Varasin jo alkuviikosta torstaille 6.3. eläinlääkäriajan joidenkin maitohampaiden poistoa varten. Silloin oli tallella sekä molemmat alakulmahampaat että vasen yläkulmuri, joiden kaikkien vieressä oli uusi hammas jo aika pitkällä. Alakulmurit lähtivät tiistaina ja keskiviikkona, mutta vasen yläkulmuri vaan pysyi sitkeästi paikallaan, eikä tuntunut edes heiluvan yhtään, joten eilen käytiin sitten eläinlääkärissä.

Ensin tehtiin pientä perustutkimusta; paino hieman alle 5 kg (4,7-4,8 kg), kaikin puolin näyttää reippaalta, sydän kuulostaa normaalilta. Sen jälkeen pienelle unta palloon. Yllättävän äkkiä se sitten siinä mun sylissä kuukahti, ja Tarja otti sen sitten leikeltäväksi.

Homma oli nopeasti ohi; sen yläkulmurin lisäksi Tarja oli napannut pois pari hammasta vähän taaempaa, jotka olisivat muutenkin ihan pian lähteneet. Se yläkulmuri tuskin olisi ihan helpolla itsekseen lähtenytkään; katsokaa miten pitkä juuri!

Photobucket

Ilta meni Dumlen osalta ilmeisesti hieman "pilvessä". Sylissä nukkui nätisti, kun katseltiin telkkaria, mutta jos sen jätti lattialle, niin lähinnä istui ja itki, olisiko ollut sitten niin outo ja/tai paha olo. Pariin kertaan käytiin vähän pihalla sen verran, että pissalle pääsi, ja vähän annettiin jauhettua siipeä, jonka se urheasti söi, vaikka ilmeisesti välillä vähän sattuikin. Hyvin rauhallinen koira oli koko illan.

Yöllä se olikin sitten hieman oksennellut (nukutuksen jälkeistä krapulaa?) ja ilmeisesti virkistynyt ja touhunnut sitten itsekseen. Se nukutettiin eilen vähän ennen iltaviittä, ja kun tänään herätyskello soi klo 5.30, niin oli meinaan pojan patterit latautunu ja virtaa riitti! Lempparilelu, rengas, sai ihan armotonta kurinpalautusta, ja pihalla jäljestettiin omia jälkiä nenä maassa monta kertaa edestakaisin. Tultiin vähän normaalia myöhempään töihin, että saatiin vähän tavallista enemmän juoksutettua Dumlea pihalla, mutta silti hirvittää, että saako se päivän aikana Elviksen hermoromahduksen partaalle ja kämpän remonttiin...

Leikkaushaavojen pitäisi parantua nopeasti, muutama päivä nyt vaan syötetään mössöjä eikä luita lainkaan.