Maanantaina iski emännälle melkoinen paniikki, kun huomasi päässeensä Dumlen kanssa toko-ryhmään. Mihin kaikki se aika on hävinnyt, jolloin piti rauhassa kotona opettaa Dumlelle perusasioita?! Eihän se osaa edes istua käskystä!

Eilen sitten oli ekat treenit. Kentällä pyörii useampi ryhmä samanaikaisesti. Meidän ryhmässä on Dumlen lisäksi lagotto, hoffi, bolognese (luulen?), cockeri ja kaksi parsonia. (Luulen, että en unohtanut ketään.) Kaikki muut ovat käyneet aiemmin jo pentukurssin. No, Dumlehan tekee mitä vaan namin perässä ja tosi nätisti se oli tuollakin, ei kiskonut ja hillunut vaan malttoi odotella suht' rauhassa. Suurin ongelma meillä taitaa olla se, että itse en osaa vieläkään palkata vasemmalla kädellä enkä tajua, miten noin pientä koiraa ylipäätään voi mitenkään palkata (Elviksen kanssa se on niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse kumarrella ja kykkiä!). Lisäksi uskomattomia ponnistuksia vaatii ohjata koira kiepsahtamaan sivulle, kun on tottunut opettamaan takaakierron.

Tunnin aikana ehdittiin kokeilla perusasentoa, maahanmenoa, maassa pysymistä, seuraamista ja luoksetuloa. Kai niitä on pakko ruveta kotonakin treenaamaan, Dumlen kärsivällisyys palkkaa odottaessa kun loppuu noin sekunnin jälkeen. Suomeksi: kun pyydän Dumlen vaikkapa perusasentoon ja koitan itse seistä selkä suorana, Dumle ehtii tehdä viisi kenguruloikkaa ennen kuin olen ehtinyt kumartua antamaan namia.

Jospa se tästä...