Viime viikonloppuna Dumlella oli kaikkea uutta ja jännää puuhaa.

Dumle pääsi seuraamaan agility-kisoja. Tarkoitus oli jonkin aikaa nautiskella auringon lämmöstä kentän laidalla istuskellen, mutta Dumle vauhkoontui rataa suorittavista koirista niin, että muuttui pieneksi, kiljuvaksi siaksi, joka kuskattiin lähes samantien takaisin autoon ja kotia kohti.

Kotiin ajellessa pysähdyttiin joen rantaan. Oltiin menossa käymään samalla reissulla kaupassa, joten ajateltiin, että Dumlelle tekisi viilentävä rantakeikka oikein hyvää. Heiteltiin jotain risua veteen ja varovaisen alun jälkeen risu haettiin useampaan otteeseen oikein uimalla! Saas nähdä millainen vesipeto tuosta tuleekaan, kun kesällä pääsee rauhassa mökkirannassa melskaamaan.

Kotiin päästyä rupesi ukkostamaan ja juuri ensimmäisen jyrähdyksen aikana satuin olemaan koirien kanssa pihalla. Jyrähdyksen jälkeen Dumle lähti vetämään hirmuista vauhtia pihaa ympäri haukkuen ja muristen. Ei kuitenkaan selvästi sen kummemmin järkyttynyt, kunhan piti pistää omituiset jyrinät kuriin ja järjestykseen.

Sunnuntaina vieraita odotellessa kaivettiin esiin frisbee, ajateltiin heitellä sitä niin koiratkin saavat olla pihalla vapaana. Siitä tulikin Dumlelle oikein tehokuntoilu. Frisbeen heittely sai sen aivan ylikierroksille! Ei se halunnut frisbeetä itse pihistää, testattiin kyllä, mutta sen mielestä oli kamalan kivaa juosta frisbeen perässä meidän välillä. Jos tuli huonompi heitto ja frisbee lähti kierimään maassa, Dumle kävi pysäyttämässä sen. Kuulostaa ihan mukavalta, eikö? VÄÄRIN. Dumle nimittäin piti ihan kamalaa meteliä koko ajan. Tai ei koko aikaa, silloin vaan kun frisbee ei ollut ilmassa. Vinkuvonkuhaukkukimityshyppypomppu... Oikeasti ihan järkyttävän kuuloista.

Heittelyn ajan taustalla jyrisi ukkonen, joten tulipa hyvää treeniä sen suhteen, kun Dumle ei ehtinyt ja malttanut reagoida siihen mitenkään. Noin 45 minuutin heittelyn jälkeen pihaan kurvasi Candy-omistajineen, mutta Dumle ei paljoa sitten enää jaksanut Candystä innostua, kun frisbeen perässä juokseminen oli vienyt voimat. Kiitos käynnistä kumminkin!