Eilen oli meidän viiden kerran toko-kurssin viimeiset treenit. Seuraavalla treenijaksolla ei ole Dumlelle sopivaa ryhmää, joten ainakin tammikuuhun asti on treenitauko (tai siis tietenkin treenataan kotona aktiivisesti..).

Dumle oli eilenkin taas niin lumoutunut nakeista, että mun tehtäväksi jäi lähinnä sen rauhoittelu. Treenit aloitettiin taas paikallaoloilla, mikä on meille tosi huono ja vaikea homma, koska kierrokset on ihan täysillä vielä siinä vaiheessa. Olin kuitenkin kokonaisuudessaan ihan tyytyväinen Dumlen touhuihin.

Sen sijaan siihen en ollut tyytyväinen, että viidellä treenikerralla meillä oli yhteensä kolme eri kouluttajaa. Kolme ekaa kertaa veti se, jonka ryhmä tämä pitikin olla. Uusi tuttavuus mulle, mutta tykkäsin hänen tyylistään. Neljännellä kerralla tätä meidän normaalia kouluttajaa oli tuuraamassa toinen kouluttaja, jolla oli hieman erilainen tyyli kuin normaalilla kouluttajallamme, mutta tykkäsin kuitenkin hänenkin koulutustyylistään.

Nyt viimeisellä kerralla meillä oli taas uusi kouluttaja tuuraamassa, ja hänellä oli hyvin paljon erilaiset näkökulmat asioihin, kuin aiemmilla kouluttajillani (mukaan luettuna kaikki aiemmat kouluttajat). Varmasti hyviäkin pointteja hänellä, mutta itselläni meni kyllä treenit päin mäntyä, kun tunnuin tekevän lähes kaiken kouluttajan mielestä väärin. Joka asiasta tultiin kysymään "miksi ihmeessä teet noin?" ja "miksi et tee näin?", ja vaikka alkuun perustelinkin tekemisiäni, niin turhauduin todella paljon. Tuntui aivan älyttömältä, että yhden kerran "sijaiskouluttaja" pisti kaikki "vakiokouluttajan" opit uusiksi eikä tuntunut olevan valmis hyväksymään muiden perusteltuja koulutustapoja. En suostu uskomaan, että kaikki tekemäni asiat olisivat "väärin", enkä jaksanut käyttää koko viimeistä tuntia siihen, että perustelen omia tekemisiäni ja kuuntelen "sijaiskouluttajan" selostuksia - eihän me oltais muuta ehditty tekemäänkään. Enkä myöskään suostu omia koulutustapojani muuttamaan näin lyhyen "tuttavuuden" perusteella; en saanut näin lyhyessä ajassa tarpeeksi hyviä perustelujakaan millekään muille tavoille.

No, tiedänpähän ainakin yhden kouluttajan, jonka ryhmään en halua päätyä jatkossakaan. Hänen tyylinsä ja tapansa eivät mitenkään tuntuneet minulle sopivilta. Ehkä hänkin on ihan pätevä tuossa touhussa, mutta sopii sitten jotenkin toisenlaisille ihmisille/koirille kouluttajaksi, tai siis varmasti niin onkin. Jäi vaan viimeisistä treeneistä tosi huono fiilis, vaikka koira olisikin toiminut kivasti. Tuo viiden kerran kurssisysteemi on meillä kyllä mielestäni surkea; olisi jotenkin paljon fiksumpaa, jos talvellakin olisi ihan normaalisti jatkuvat ryhmät. Kuulemma kukaan meidän kouluttajista ei edes halua tämmöisiä "keskitason tumpeloita" (ei pentuja mutta ei kisakuntoisiakaan) kouluttaa - kannattaisiko tehdä sitten vaikka niin, että sama kouluttaja vetäisi pennuista asti samaa ryhmää vaikka sinne evl-tasolle asti? Tai olisi edes näilläkin kursseilla niin, että se "vakiokouluttaja" pääsisi paikalle joka kerta. Juu, vapaaehtoista hommaa ja oma elämä ja niin edelleen, mutta tämä on kuitenkin vain viisi kertaa, kerran viikossa.

Äh. Ehkä tauko on meille ihan tervetullut.