On ollut tarkoitus pyrkiä kesän agilityryhmiin. On ollut tarkoitus saada koira niin sanotusti lapaseen siihen mennessä. On ollut tarkoitus antaa koiran kasvaa rauhassa.

Olinpa sitten seuran agi-kisoissa töissä. Huomasin, että sisähallissa järjestettäville alkeisagi-kursseille olisi mahdollista päästä. Oivalsin, että koira on yli vuoden vanha eli suurimman kasvunsa kasvanut. Oivalsin, että on se kuitenkin aika jees otus, ei nyt ehkä lähellekään lapasessa, mutta yleisesti kuitenkin ihan messissä missä tahansa touhussa eikä häivy muiden koirien kimppuun tai kuin pieru saharaan. Oivalsin, että mulla on mies, joka tykkää askarrella "autotallissa" ja joka on luvannut jo kesällä tehdä kotikäyttöön pari hyppyestettä.

Nyt mulla on yksi hyppyeste (prototyyppi; aika hieno, mutta paranneltavaa löytyy), yksi yli-innokas koira, joka toimii sekä lelulla (joka kylläkin nostaa kierroksia hitusen liikaa) että nameilla, ohjaaja, joka on treenannut agilityä 10 vuotta sitten, ja suurinpiirtein yksi ajatus kotitreenien aloittamiseksi.

Vähän käytiin äsken pihalla kokeilemassa. Este pysyy kasassa, koiran voi jättää paikalleen odottamaan, koira hyppää esteen yli, koira toimii makupalalla ja lelulla. Lelulla vaarana se, että koiran aivot huitasee ylikierroksille, eikä se katso eteensä vaan koittaa hyppiä leluun (käteen) kiinni. Makupalalla vaarana se, että koira hakeutuu aina kohti ohjaajaa?

Koiran voi jättää esteen toiselle puolelle ja mennä itse toiselle puolelle kutsumaan koira esteen yli. Onnistuu. Voin seistä koiran vieressä ja käskeä hyppäämään. Onnistuu vähintään lelua heittämällä tms., onhan tokossakin treenattu hyppyä. Täytynee vielä ainakin vahvistaa hyppykäskyä, jotta voin myös kulkea koiran vierellä esteen ohitse ja koira silti hyppäisi esteen, eikä kiertäisi sitä mun (lelun) perässä loikkien.

Nyt olisivat hyvät ideat tarpeen! Mitä voi omalla pihalla agista jotenkin perillä oleva ohjaaja tehdä aloittelevan agikoiransa ja yhden (tai kahden) hyppyesteen kanssa? (Toinen hyppyeste on tilauksessa.) Jotain, jossa opittaisiin kääntymään ja ohjaamaan ja huitomaan? Kahdeksikkoa niin, että keskellä hypätään esteen yli? Pysynkö silloin itse esteen samalla puolella koko ajan, työnnän ulkokädellä esteelle, houkuttelen luokse (kiertää esteen) ja työnnän ulkokädellä taas esteelle? Viskaan ulkokädellä lelun esteen yli?

Odotanko suosiolla alkeiskurssille pääsyä, etten ehdi opettaa jotain päin seiniä? Onko mitään pomminvarmaa asiaa, jota voitaisiin kotona jo treenata?

Apuva.

Myöhemmin samana iltana: Peruutuspaikka, ensi viikolla alkaa treenit Koiraurheilukeskuksella :D