Eilen oltiin D:n kanssa alkeiskurssin ekoissa treeneissä Koiraurheilukeskuksella. Meidän lisäksi ryhmässä on kolme muuta koiraa.

Mentiin putkea (lähetetään parin metrin päästä "keilaamalla" sisään, kouluttaja-Tiina hihnan päässä ettei koira pääse ohi, läpiläpiläpiläpiläpi ja täysiä toiseen päähän), enkä meinannut pysyä Dumlen vauhdissa mukana, kun se hiffasi idean. Suoraa putkea mentiin, alkuun melko lyhyttä ja myöhemmin vähän pidempääkin. Ihan täysiä sain juosta varsinkin pidemmällä putkella ja silti Dumle ehti putkesta ulos ennen kuin olin päässä asti.

Lisäksi mentiin puomilla alastulokontaktia niin, että Tiina laittoi koiran kontaktille (etutassut maassa, takatassut kontaktilla) ja itse istuskeltiin koiran vieressä syöttäen namia ja hokien alastulokäskyä (koske). Opetetaan koiralle, että alastulokontaktille on kiva rauhoittua. Isommat koirat opettelivat lisäksi ylösmenokontaktia A:lla.

Ja siinä se koko tunti menikin. Aika paljon joutuu odottelemaan, vaikkei meitä tuon enempää olekaan, koska asiat tehdään niin perusteellisesti ja jokaiselle esteelle kerralla n. 4 toistoa per puoli eli yhteensä kahdeksan. Itse olisin häsännyt varmaan jo kaikki esteet kertaalleen läpi, jos ei olisi kouluttaja jarruna siellä, ja tykkään kyllä tästä tyylistä. Kerralla kunnolla, niin ei tarvitse myöhemmin palata korjailemaan perusasioita.

Kotiläksynä kahta eri haltuunottokäskyä: namikäsky (sehän Dumlella onkin nimellä jo aika vahvasti, pitänee vaan taas vähän vahvistaa sitä, kun on tullut vähennettyä palkkaamista aika paljon) ja lelukäsky. Vielä kun keksisi sen kaikista sopivimman lelun tähän hommaan. Toko-possu on vähän huono, kun ei siitä voi sillä tavalla retuuttaa. Kotona toimi narupallo, mutta hallilla se ei kiinnostanut pätkääkään. Pitänee vähän shoppailla.