Kolmansien treenien aluksi muistuteltiin mieleen keppejä. Alkuun tuntui, ettei Dumlella ole mitään muistikuvaa edellisestä kerrasta, ainoastaan hirmuinen kiire suoraan päässä odottavan namin luokse, mutta pian se homma muistui mieleen ja etenkin viimeinen väli meni jo tosi sujuvasti.

Putki oli käännetty loivalle u-mutkalle. Ensimmäinen yritys otettiin hihnan kanssa ja sitten samantien ilman hihnaa. Molemmat puolet saatiin menemään useita kertoja sujuvasti ja vauhdikkaasti, eikä sähläystä tullut kuin parilla kerralla (kuulemma en ohjannut koiraa niin kuinka se putkeen menisikään - nää tarttis videolle, että näkisi omat tumpelointinsa). Tätä saadaan jatkossa tehdä vuoroa odotellessa itsekseenkin.

Pussia otettiin aluksi melko avonaisena, mutta lopuksi ihan "avaamattomanakin". Alkuun mentiin hihnassa, mutta päästiin menemään vapaanakin (välillä tuli hieman takapakkia ja palattiin hihnaan, mutta senkin jälkeen mentiin vapaana). Dumle meni aluksi melkoisen sujuvasti sekä hihnassa että vapaana, mutta sitten kun pussi rupesi olemaan kiinni tai melkein kiinni, meinasi ruveta jännittämään. Pari kertaa tyssäsi niin, että oli jo menossa, mutta viime hetkellä veti liinat kiinni ja kurvasi mun perään, mutta pari kertaa hihnan kanssa varmistellen auttoi. Lopuksi mentiin siis vapaana ihan umpinaisesta pussistakin useampi kerta hienosti! Tätäkin saadaan jatkossa treenata itsekseen.

Olen koittanut löytää Dumlelle treeneihin sopivaa riepotuslelua, mutta mikään narupallo tms. ei tunnu olevan tarpeeksi kiinnostava. Meille on mittatilaustyönä ;) tulossa hajonneista farkuista askarreltu "patukka", jonka yritän saada ainoastaan treenikäyttöön ja Dumlelle tooooosi mieluisaksi, mutta ennen kuin saadaan se käyttöön, on kokeiltava muita vaihtoehtoja. Tänään oli mukana Heliltä joululahjaksi saatu pehmeä pallo, joka on kotona sisällä ollut hitti. Eipä kelvannut, kun koitin treenien alkupuolella sillä leikittää. Kakkosvaihtoehtona oli takuuvarma valinta: frisbee. En vaan oikein tiedä kuinka käyttökelpoinen se on, mutta saanpahan pomminvarmasti Dumlen mielenkiinnon. Tein nyt sillä tavalla, että kun oltiin viimeisen kerran suoritettu joku este, niin viskasin palkinnoksi frisbeen niin kauas, kuin hallissa oli mahdollista törmäämättä seinään tai toisiin koiriin, ja Dumle sai sitten hetken pyöritellä ja kantaa sitä. Kelpasi.