Eilen oli parin viikon tauon jälkeen toiset agi-treenit.

Ensin kokeiltiin, muistuuko putki koirien mieliin. Suora, piiitkä putki. Ensimmäisellä yrityksellä Dumle ei millään meinannut oivaltaa, mutta sen jälkeen menikin ihan sujuvasti. Putkea jopa käännettiin vähän mutkalle, ja silti meni hyvin.

Omaa vuoroa odotellessa käytiin istuksimassa ja syömässä puomin alastulolla. Aika hankalaa ittekseen, kun pitäisi saada koira siihen kontaktille (ja etutassut maahan) ja äkkiä namia nenän eteen, mutta namit ei voi olla kädessä siinä vaiheessa, kun yrität koiraa nostaa, tai se kiemurtelee niin, ettei osu kontaktille. Selvittiin kumminkin.

Sitten otettiin neljää keppiä. Tehdään ne avustajan kanssa niin, että koira joutuu itse miettimään ja oivaltamaan, eikä ohjaaja mene ollenkaan kätensä kanssa väliin huiskimaan. Avustaja pitää koiraa hihnassa/liinassa ja estää menemästä väärään suuntaan, ohjaaja kulkee koiran vierellä tai vähän takempana. Annetaan käsky ja annetaan koiran itse hiffata mihin pitää mennä (hihna estää väärään suuntaan menemisen, koiran pitää löytää se oikea suunta, johon pääsee menemään), kehutaan niin pirusti heti kun se näyttää ajattelevankin oikeaa väliä ja menee siitä. Uusi käsky silloin, kun koira ei meinaa hoksata, mutta jos koira menee oikeaan suuntaan, niin ainoastaan kehuja. Dumle meni yllättävän hyvin, mulle toi on kamalan vaikeaa, kun pitäisi malttaa pysyä koiran rinnalla tai vähän takempanakin eikä hiipsiä koiran edelle...

Uutena otettiin myös pussia, jota pidettiin selvästi auki. Dumlella ei ollut mitään ongelmaa, tuli ensimmäisestä kerrasta asti reippaasti läpi.

Lopuksi otettiin vielä reilummalle mutkalle käännettyä putkea ensin hihnassa (avustaja varmistaa, ettei koira pääse ohi) ja sitten vapaana. Ensimmäinen kerta vapaana meni ok, sitten tuli ongelmia (en onneksi ollut ainoa, joka kaatui samoihin virheisiin!). Hihnan kanssa pystyy itse juoksemaan putken toiseen päähän, vaikkei koira menisikään heti putkeen, koska sen menemistä rajoitetaan sillä hihnalla. Vapaana ollessa pitäisi tietenkin saada koira lähtemään vähän edelle sinne putkeen, koska jos se jää taakse niin tottahan se kääntyy vaan mun perään... Äääh, onpa vaikeeta!