Viime viikon agi-treeneissä otettiin aluksi keppejä. Dumle huiskaisi ne melkein tuosta noin vaan :) No ei sentään, aluksi piti vähän ihmetellä, että pitääkö ihan varmasti pujotella, eikö namialustalle voi missään kohtaa oikaista, mutta sitten mentiin oikein hienosti jokunen kerta alusta loppuun asti ilman ihmettelyä! On jotenkin hirmu innostavaa ja motivoivaa nähdä noin mieletöntä edistymistä.

Sitten otettiin neljän esteen "rataa": suoralla linjalla ensin kolme hyppyä ja lopuksi suora putki. Pari ekaa kertaa vähän hissuteltiin ja otettiin koiraa vähän haltuun esteiden välissä, ja lopuksi mentiin jo niin täysiä, että Dumlelle piti ennen viimeistä hyppyä jo huutaa LÄPILÄPILÄPILÄPI, kun en itse pysynyt perässä ja koira kyllä meni kun vaan sai ohjeita tarpeeksi.

Tuohon pikkurataan lisättiin sitten alkuun toiset kolme hyppyä, jotka olivat myöskin suoralla linjalla, mutta aiempien hyppyjen rinnalla. Mentiin siis kolme hyppyä - loivahko u-käännös - kolme hyppyä - putki. (Pitää oikeasti ruveta piirtämään näitä kohta!) Itse juostiin siinä keskilinjalla, eli hypyt eivät olleet aivan vieri vieressä. Ensimmäinen suora otettiin vähän rauhallisemmin, että saatiin tehtyä huolellinen käännös päässä, ja loput tultiin sitten niin lujaa, kuin lähti.

Dumle meni heti ekalla kerralla ihan täydellisesti. Ei jäänyt mun perään pyörimään esteiden välissä, mitä nyt vähän vilkuili, ja se u-käännöskin meni kerralla oikein, vaikka ajattelin koiran kääntyvän liian jyrkästi mun perään eikä esteelle. Tuulettelin ihan hulluna putken jälkeen, kunnes kuulin Tiinan huudon "no niin näyttäkääpäs uudestaan että oli taitoa eikä vaan tuuria" Silmänisku Uusintayrityksellä sössin itse jo heti ekalla hyppysuoralla ja Dumle tuli ohi vissiin heti tokasta hypystä, mutta kun palattiin takaisin alkuun ja otettiin uusiksi, niin taas mentiin hienosti loppuun asti. Ei voi olla muuta kuin tooooooosi tyytyväinen!

Tällä viikolla aletaan ottaa kontakteja ihan oikeesti, muutakin siis kuin vain alastulokontaktin harjoittelua.