Ihan pikkusen on blogin päivittäjää laiskottanut syksyn aikana! Kerrottakoon kuitenkin, että agilitytreeneissä ollaan rampattu edelleenkin, ja toisinaan huomattu jopa edistymistä. Välillä on ollut oikein kiva treenata, kun koira on ollut täysiä mukana, mutta sitten seuraavalla kerralla ollaankin usein taas oltu hajujen maailmassa.

Kaikki esteet alkavat olla jokseenkin hanskassa. Renkaalle vientiä pitää varmistella, keinun rämähdykseen pitää vielä tottua (keinun saa kyllä laskea jokseenkin täysillä, kunhan ehdin itse ihan viereen) ja keppejä ei lähde vielä hakemaan itse, mutta menee kyllä pienellä käsiavulla useimmiten alusta loppuun saakka, kunhan en itse sählää ja hötkyä.

Välillä on vauhtia liikaakin, enkä itse tahdo pysyä mukana. Varsinkin suorat putket on semmoisia kiihdytyskaistoja, että pitää todella huolella miettiä niiden jälkeiset ohjaamiset, koska mitään jakoja ei ole ehtiä toiseen päähän ennen koiraa.

Tänä viikonloppuna lähdettiin sitten kisakentille, tosin ihan epävirallisesti kokeilemaan, josko alkuvuodesta jo sitten ihan virallisiinkin uskallettaisiin. Eilen illalla oli valmennusryhmien pikkujoulukisat, joissa luokat Taaperot, Konttaavat, Möllit ja Kisaavat. Urheasti ilmoittauduin jo etukäteen mölleihin ja kisaaviin, mutta kyllä hirvitti, kun sen kisaavien radan näki valmiina ja siihen pääsi tutustumaan. Mölliluokka kaahotettiin enemmän tai vähemmän kaoottisesti ja siinä tuli jotain tsiljoona virhettä. Ryhmäkaveri Monica nappasi tietenkin juuri sen radan videolle, ainoa rata viikonlopun neljästä mahdollisesta... Köhköh.

Kisaavien rata näytti niin kammottavalta (vaikka siellä ei ollutkaan keinua (ja rengasta)), että koitin ennen suoritusta ajatella, että mennään yksi este kerrallaan ja joka välissä vaan haltuun. Ihan hissun kissun varovasti vaan. Ja sehän meni ihan tosi hyvin! Muutamalta kammottavalta vienniltä tuli kiellot, kun Dumlen piti tehdä joku ylimääräinen pyörähdys ennen estettä, mutta eihän niitä lasketa. Tosi hyvä fiilis jäi, kun maltoin itse keskittyä ja Dumle oli aika hyvin messissä myös!

Pikkujoulukisoista kotiuduimme aika tarkkaan klo 00, ja kahdentoista tunnin levon jälkeen palattiin hallille Joulukimaran ekaan osakilpailuun. Dumle oli tosi väsynyt, hakeutui itse häkkiinsä mököttämään ja lepäämään, joten en kovin paljoa uskaltanut sen kanssa treenata ja lämmitellä. Radalla se tuli melko rauhakseen mun mukana, paitsi tietenkin juuri silloin, kun ajattelin ehtiväni tehdä suoran putken jälkeen valssin, kun koira kerran on hitaalla päällä... Tottahan siellä putkessa piti ottaa joku hirmuinen kiihdytys niin, että oltiin solmussa putken jälkeen. Yksi kielto, aika 43 s. / ihanne 44 s. Kai siihen täytyy tyytyväinen olla, vaikka radan jälkeen olikin tosi höntti olo, kun koira otti sen lönkyttelyn kannalta.

Ennen möllien agilityrataa liikutin Dumlea vielä vähemmän, että saisi vaan levätä. Juuri ennen radalle menoa kierrokset ylös frisbeen kanssa ja se auttoi alkuun. Alussa oli suunnilleen suoralla linjalla kolme hyppyä ja A. Muuten lähdettiin ihan säpäkästi, mutta tuomari oli siinä A:n vieressä, ja sitähän piti tietenkin käydä pikaisesti moikkaamassa. Kieltohan siitä pätkähti. Toinen kielto tuli mutkaputkelta, jota Dumle lähti tarkastamaan ulkopuolelta ennen kuin viitsi mennä sisään asti. Muuten meni tosi hyvin, lopputulos siis kaksi kieltoa ja aika jälleen 43 s. / ihanne 44 s.

Joulukimara jatkuu 27.12. ja 1.1., joista alustavasti tuo seuraava olisi jäämässä väliin, mutta kisakärpänen korvien välissä surrailee, että josko joulureissulta kuitenkin tultaisiin takaisin suoraan kisoihin...