Syksyn ajan agitreeneissä ollaan tehty vain tekniikkatreeniä. Nyt ollaan muutama viikko treenattu "uudella ilmeellä" - pois kaikki lässyttäminen ja houkutteleminen ja kivakiva, tilalle "perkele nyt mennään ja nyt tottelet". Se on oikeasti toiminut, vaikka ensin ajattelinkin, että tuo koira menee kokonaan lakkoon. Tarpeeksi monta kertaa kun vaan on vaadittu tekemään asioita, niin Dumlekin on todennut, että helpommalla pääsee kun vaan tekee ne asiat. Viikko sitten möllikisoissa ja eilen treeneissä oli jo ihan erilainen koira mukana - lähtee iloisesti ja reippaasti liikkeelle ja vaikka välillä eksyykin jonkun ajatuksen perässä väärään suuntaan, niin käskyllä sen saa sieltä taas mukaan ja vauhtiin.

Tänään oltiinkin ensimmäistä kertaa virallisesti kisaamassa. Ensin oli agirata, jolla vauhtia ja iloisuutta ei ollut ihan niin paljoa kuin vaikka eilen. Tuloksena vitonen kepeiltä, yksi kielto keppien jälkeen putkelta ja aikavirhe 22,44 (ihanne 47 s., meidän aika 69,44 s.). Kuitenkin siis tulos ensimmäiseltä viralliselta radalta!



Hyppyradalla koira tuntui kivemmalta, mutta ohjauksessa olisi ollut parantamisen varaa. Putkelta putkelle viennin varsinkin sähläsin kyllä itse... Vitonen kepeiltä ja hyllyn verran kieltoja putki + rengas + putki.