Cairnit arvosteli Tervakosken näyttelyssä tsekkituomari Karel Horak, joka olikin aika hauska tuttavuus. Pois ryppyotsaisuus ja enemmän tämmöisiä vekkuleita arvostelemaan, kiitos!

Dumle sai ehkä parhaan arvostelunsa ikinä, vaikka ei jostain käsittämättömästä syystä halunnutkaan esiintyä pätkääkään. En tiedä mitä tapahtui, koska kehään mennessä asettui seisomaan ihan iloisesti ja pirteästi häntä heiluen, mutta siihen se sitten jäikin. Jotenkin jännittyneesti se katsoi meidän eteen tulevaa urosta ja meidän takana tuli kasvattaja (eli se pahis, joka aina vaan trimmaa eli on ihan kamala!) serkkupojan kanssa, mutta en kyllä yhtään ymmärrä miten se niistä olisi niin paljon ottanut itseensä. Ei suostunut yhtään seisomaan reippaasti, pälyili koko ajan muualle (myös kehän toiselle laidalle, mutten nähnyt sielläkään mitään kammottavaa, tuijottavaa koiraa tai muuta vastaavaa) eikä todellakaan heiluttanut häntää.

Avo-uroksia oli vain kolme, kaikki saivat ERIn ja Dumle jäi kolmanneksi - tuomari tuli siinä vielä erikseen sanomaan että muuten on hieno ja kaunis ja upee ja kaikkee, mutta kun on niin kovin vaaleanpunaiset huulet niin ei ole kovin elegantti. (Kasvattaja kysyi jälkeenpäin että ootko varma ettei sanonut elefantti...) Ne kaksi muuta saivat SA:n ja jotenkin jäi sellainen fiilis että nyt oli hyvin lähellä ettei Dumlekin saanut.

Scissor bite. Complete dentition. Good head. Dark eyes. Excellent ears.
Lip pigmentation should be better. Excellent chest. Good bones. Perfect coat.
Good character. Excellent level topline. Good movement. Good handling.

Kovinhan tuo tuomari keskittyi pigmenttiin, koska Dumlen valioveli Reinokin sai kovasti noottia vaaleista silmistään. Koskaan aiemmin ei ole vaaleanpunaisista huulista mainittu, hassua. Mutta toisaalta nyt oli myös ensimmäinen kerta, kun Dumlea ei sanottu pieneksi tai narttumaiseksi! Hampaatkin todettiin "täydellisiksi" vaikka onhan siellä pieniä puutteita...

Samalla pidettiin pienimuotoinen sukukokous meillä: paikalla oli omien koirien lisäksi Reino-veli, Veikko-serkku, Mila-sisko sekä Rosa. Sujuvasti mahtui samoihin tiloihin neljä urosta ja kaksi narttua, ainoastaan sitten pihalla poislähtiessä Veikko ja Dumle hieman ottivat yhteen.