Kotona öllöttely jatkuu. Peräti yhdelle rajalle on saatu tehtyä aita, joten koirien pihalla pitäminen on hieman helpottunut. Lämmintä on piisannut, joten ollaan otettu melko rauhallisesti.

Dumle on melkein 10-kuinen jo ja sen kyllä huomaa. Treeneissä se haihtuu välillä jollekin toiselle planeetalle, kun vaikkapa ihana briardinarttu Rauha olisi tuhat kertaa ihanampi kuin emäntä ja namit. Välillä se väläyttelee hienoja seuraamispätkiä (opettelee varmaan yksin öisin?!), ja välillä se ei reagoi mitenkään, vaikka seisoisin päälläni. Ikä on tuonut tullessaan myös inhottavan merkkailutavan: treeneissä se saattaa jopa nostaa jalkaa MINUA vasten (mikä EI ole kivaa!) ja kotonakin yön ja työpäivän jälkeen jostain sohvan tai pöydän kulmasta löytyy pienet merkkailupissat. Kuulemma veljet Reino ja Tiikeri ovat aikalailla samoissa fiiliksissä... ja Mila-siskokin on aikuistunut (ekat juoksut meneillään).

Viikko vielä tämmöistä kotiöllöttelyä ja sen jälkeen alkaa tapahtua. Lauantaina 9.8. meillä järjestetään Dumlen pienimuotoinen sukukokous: paikalle ovat tulossa ainakin Reino, Mila ja Tiikeri, todennäköisesti ja toivottavasti myös isä-Oiva, äiti-Lilli sekä kasvattajakin. Tapaamisen jälkeen suuntaamme sitten Savoon mökkeilemään kolmeksi viikoksi. Dumle ei ole siellä vielä käynytkään, joten jännityksellä odotamme miten se pysyy suurinpiirtein omalla tontilla (eikä uuden mökkinaapurin puolella) ja veneen kyydissä.