(Aika hehkeä otsikko.)

Töitten jälkeen sain Dumlelta napattua pissaa purkkiin ja kuskasin sen lääkäriin. Ei tulehdusta, ei verta, ei kiteitä, ei mitään, joka voisi tuon pissailun aiheuttaa / siihen vaikuttaa.

Odottelemme siis, onko Tardakilla vaikutusta pissailuun.

Keskustelin lääkärin kanssa mahdollisesti jopa loppuelämäksi sterilisoivan hormonipistoksen antamisesta koiralle, jota haaveillaan käytettävän jalostuksessa. Lääkäri meni vahvasti puolustuskannalle, olisi kuulemma vahvasti suositellut pistosta vaikka olisi tiennyt jalostusaikeista (no olishan sekin parempi ollut kuin se, että kyselemättä tökkää sen piikin koiralle!) ja pitäähän hormonaaliset syyt sulkea pois (jos kyse ei ole tulehduksesta tai mistään, niin mitähän muita syitä jäi jäljelle kun kyseessä on reilu 1-vuotias terrieriuros?) jne. Ja että hän kyllä harkitsisi sitä jalostuskäyttöä hyvin tarkkaan kun on noita hammaspuutoksiakin ja sisälle pissailua, jota on veljelläkin... Kun Suomessa uroksista jalostuskäytössä on vaan murto-osa, niin eipä tästäkään sitten taas tienny (olisit kysyny!).

No, eihän sitä pistosta nyt enää peruakaan voi. Kyllähän se lääkärikin pitkin hampain paapatuksensa välissä myönsi, että olis hänen pitänyt kertoa vähän tarkemmin. Pääasia, että tuli otettua puheeksi. Jospa muistaisi jatkossa kertoa asioista vähän enemmän. Maksavia asiakkaitahan siellä kuitenkin ollaan ja jotkut asiakkaista voi olla vielä enemmän pihalla asioista kuin mä (mullahan on sentään kasvattaja heti tukena ja tietolähteenä! ...joka muuten aikoi vielä asiasta ko. lääkärille soittaa.).