Kentällä menin kiireesti ennen treenien alkua kokeilemaan yksittäistä hyppyä. Ei mitään ongelmaa. Mikä lie ollut Dumlella silloin pari viikkoa sitten, hellekö hyydytti vai muutenko vaan ei huvittanut hypätä. Radat näytti suunnilleen tältä (siniset numerot eka rata, punaiset numerot toka rata):

 

1244554026_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En kyllä muista, oliko ekassa radassa tuossa nelosen ja vitosen kohdalla joku jäynä, vai mentiinkö ne oikeasti noin simppelisti.

Hetki neuvoteltiin ensimmäisen hypyn kohdalla Dumlen kanssa, mutta sen jälkeen ei tullut niissä mitään ongelmaa. A:ta piti kerrata hihnassa jokusen kerran ennen kuin muistui mieleen, ettei sieltä A:n harjalta putoa tyhjyyteen. Sen jälkeen sekin meni täydellä vauhdilla. Koira putkeen ja takaaleikkaus, seiskan ja kasin välin otin valssilla. Ei mitään mieleenpainuneita ongelmia tällä radalla.

Tokalla radalla meitä ohjeistettiin jättämään koira ykkösen eteen odottamaan ja itse mentiin sen ja kakkosen väliin niin, että päästiin jonkinlaisella sylikäännöksen tapaisella (mikä lie, seistiin naama koiraan päin ja oikealla kädellä ohjattiin kiertämään) kakkoselle. Nelosen jälkeen tarjosin itse valssia, jonka jälkeen olisin sitten puskenut ulkokädellä koiran vitoselle, mutta käskivät kaikkien sitten kokeilla/tehdä siihen väliin sylikäännöstä. Meillä oli rata mennyt sillä valssi-vaihtoehdolla loppuun asti niin hyvin, että kokeiltiin vaan nelosaitaa ja sen jälkeen kuivaharjoitteluna sylikäännöstä.

Kokeilin palkata ratojen lopussa frisbeellä silläkin uhalla, että Dumlen maailmaan ei enää sen jälkeen mitään muuta mahtuisikaan. Kokeiltiin myös tuota sylikäännöstä niin, että mulla oli frisbee ohjaavassa kädessä. Menihän se jotenkin päin, mutta pitäisi tosi paljon totuttaa Dumlea siihen, että pitää malttaa suorittaa joku tehtävä ennen kuin se saa frisbeen palkaksi, että mulla olisi edes teoreettisia mahdollisuuksia pysyä sen perässä, kun sen ainoa ajatus on rynnätä kiinni frisbeehen, oli se sitten mun kädessä tai missä tahansa muualla.

Sylikäännöstä pitäisi harjoitella nyt kotona ihan kuivaharjoittelunakin.