Vähillepä on jäänyt toko-treeneistä raportointi. Koko kesä huhkittiin ahkerasti (lähes aina sateisella) kentällä. Syksyn tullen oli parin viikon tauko, kunnes alkoi viiden kerran treenijakso hallissa uuden kouluttajan kanssa. Sisätreenejä on nyt takana kolmet.

Kahdet ensimmäiset sisätreenit meni multa lähinnä koiran käytöstä ja olemattomia oppeja hävetessä, kun Dumlen mielestä halli kaikuineen, hajuineen ja uusine treenikavereineen oli tuhat kertaa kiinnostavampi, kuin emäntä, Possu ja namit. Kouluttajalle oli etukäteen kirjoiteltu osaamistasosta ja tavotteista, mutta parin kerran jälkeen olin vakuuttunut siitä, ettei hän usko mitään siitä tai muistakaan selityksistäni (tiedättehän, "kyllä se kotona osaa"). Jos hetkittäin Dumle malttoikin ottaa kontaktia ja toimia, niin viimeistään kouluttajan tullessa meitä tarkkailemaan se rupesi taas tuijottelemaan hallin toiseen päähän tai nuuskuttelemaan mattoa. Ja annas olla, kun rupesin kieltämään maton nuuskuttelusta - tämä tyyppi suuttui mulle eikä tehnyt enää senkään vertaa mitään.

Olen käyttänyt melko vaihtelevia nameja, viimeisimmäksi juustoa ja Orijen-nappuloita (hassua, miten hyvin tavallinen kuivamuona kelpaa palkkioksi koirille, jotka eivät syö kuivamuonaa "pääruokanaan"!), mutta nyt kahden hävettävän treenikerran jälkeen vaihdoin pitkästä aikaa nakkiin. Liekö nakkien ansiota vai oliko koira jo tottunut halliin ja muisti, mikä on homman nimi, mutta eiliset treenit menivät lähestulkoon täydellisesti! Kontaktia ja iloista tepastelua ja yrittämistä riitti, ainoastaan paikallaolot tuottivat tuskaa (mutta se menee harjoittelun puutteenkin piikkiin). Saatiin kovasti kehuja kouluttajaltakin! Ihan viime minuuteilla Dumlelle taisi iskeä väsymys/kyllästyminen ja/tai kauhea pissahätä, koska yhtäkkiä se rupesi häipyilemään henkisesti jollekin toiselle planeetalle ja tekemään asioita vähän niinkuin "vasemmalla tassulla". Sen huomasi kyllä kouluttajakin, joka parista viimeisestä luoksetulosta antoi Dumlelle vapautuksen ja arveli ääneen juuri tuota väsymistä.

Toivotaan, että yhtä hyvä meininki jatkuu pari viimeistäkin kertaa! Sen jälkeen tuleekin treenitaukoa, koska seuraavassa viiden viikon kurssipätkässä ei ole meidän tasolle sopivaa kurssia.